Poštovani roditelji,
ovih dana obavljamo inicijalne razgovore te ćemo Vas kontaktirati ovaj tjedan kako bi dogovorili termin razgovora. Molim da se javite ukoliko propustite poziv.

Inicijalni razgovor je sastavni dio procedure upisnog postupka te je ujedno i obavezan kao takav. Važno je napomenuti kako tijek i sadržaj inicijalnog razgovora ne utječu na odluku hoće li dijete biti upisano u vrtić.
Cilj inicijalnog razgovora je upoznavanje psihofizičkog razvoja i stanja djeteta na temelju razgovora s roditeljima, priložene dokumentacije i zapažanja o ponašanju djeteta tijekom razgovora, kako bi se pronašao primjereni oblik uključivanja djeteta u dječji vrtić.
Također, važan dio razgovora je opservacija djeteta – kako se dijete (u odnosu na dob) ponaša, kako surađuje, kako komunicira, odaziva li se na ime, uspostavlja li kontakt očima, kako se ponaša u novom prostoru i s novim osobama, izvršava li naloge, slijedi li upute i slično.

Ukoliko procijenimo da je dijete nesuradljivo, da postoji sumnja na odstupanja u razvoju – Vrtić će s Korisnicima usluga potpisati Ugovor na određeni period u kojem će se obaviti detaljnija opservacija.